شکلات تلخ سرشار از مواد معدنی مانند آهن، منیزیم و روی است. کاکائو موجود در شکلات لینت ۹۹ درصد همچنین حاوی آنتی اکسیدان هایی به نام فلاونوئیدها است که ممکن است فواید متعددی برای سلامتی داشته باشد.
شکلات از کاکائو، گیاهی با سطوح بالای مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها به دست می آید. شکلات شیری تجاری حاوی کره کاکائو، شکر، شیر و مقادیر کمی کاکائو است.
در مقابل، شکلات تلخ نسبت به شکلات شیری دارای مقادیر بسیار بیشتری کاکائو و قند کمتری است.
درصد کاکائو درج شده روی شکلات به درصد تمام مواد تشکیل دهنده گیاه کاکائو اشاره دارد.
این بدان معناست که یک محصول شکلات تلخ با درصد کاکائو بالاتری ممکن است دارای مقدار بیشتری از مواد مغذی باشد که فواید آن را به همراه دارد.
این ترکیبات مفید می تواند شامل موارد زیر باشد:
فلاوانول ها
پلی فنول ها
تئوبرومین
توجه به این نکته مهم است که کاکائو برخی از ترکیبات پلی فنول خود را از دست می دهد زیرا از طریق فرآیندهای تولید به کره کاکائو، پودر کاکائو و شکلات تبدیل می شود.
فرآوری کاکائو نه تنها برخی از مفیدترین ترکیبات آن را کاهش می دهد، بلکه ممکن است شکر، شیر و کره کاکائو را نیز به آن اضافه کند، شکل فرآوری شده دانه کاکائو.
کاکائو با مزایای سلامتی مرتبط است که ممکن است شامل منبع مورد اعتماد باشد:
کاهش رادیکال های آزاد
بهبود جریان خون
کاهش فشار خون
کاهش کلسترول بد
کاهش التهاب
کاهش مقاومت به انسولین
بهبود توانایی مغز برای ایجاد ارتباطات جدید بین نورون ها
افزایش تنوع میکروبیوم
آنتی اکسیدان ها
شکلات تلخ حاوی چندین ترکیب است که دارای خواص آنتی اکسیدانی هستند، مانند فلاوانول ها و پلی فنول ها. آنتی اکسیدان ها رادیکال های آزاد را خنثی کرده و از استرس اکسیداتیو جلوگیری می کنند.
استرس اکسیداتیو به آسیبی اشاره دارد که مقادیر بیش از حد رادیکال های آزاد می تواند به سلول ها و بافت های بدن وارد کند.