انار میوه ای شناخته شده برای طعم، طعم و فواید بی نظیر برای سلامتی است. خواص دارویی رب انار شیرین به طور مستقیم با محتوای فنلی موجود، با پتانسیل آنتی اکسیدانی بالا مرتبط است.
هدف از این تحقیق توسعه روش پراکندگی فاز جامد ماتریکس (MSPD) و تعیین کمیت HPLC چهار عنصر اصلی نشانگر آنتی اکسیدانی (ویتامین C، اسید گالیک، روتین و اسید الاژیک) در نمونه های رب انار شیرین است.
اثرات چندین پارامتر مهم تجربی مانند نوع پخش کننده، نسبت نمونه به پراکنده، حلال ها و حجم آن، زمان استخراج بررسی شد. یک ستون C18 با مشخصات (5μm، 250×4.0mm) برای جداسازی استفاده شد. یک جریان گرادیان فاز متحرک پس از آزمایشهای زیادی که حاوی 0.1٪، حجم محلول اسید اورتوفسفریک و استونیتریل بود، انتخاب شد.
با داشتن مقادیر قابل توجه ویتامین C، این نوع ملاس می تواند با تحریک تولید گلبول های سفید، اولین خط دفاعی بدن در برابر بسیاری از پاتوژن ها و بیماری های عفونی، به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند. رب انار شیرین سطح کلسترول را کاهش می دهد.
ترکیبات پلی فنلی موجود در رب انار شیرین به طور مستقیم با کاهش سطح کلسترول LDL در بدن مرتبط است که می تواند خطر ابتلا به تصلب شرایین را کاهش دهد و همچنین شانس ابتلا به حمله قلبی یا سکته را کاهش دهد.
انار یکی از میوه های پرمصرف است که در منطقه جغرافیایی وسیعی از اروپا، جنوب آسیا تا مناطق خاورمیانه. افزایش محبوبیت اخیر این میوه عمدتاً به دلیل نتایج تحقیقات علمی در مورد محتوای پلی فنل بالای این میوه است که صنایع دارویی و آرایشی را به خود جلب کرده است.
این سناریو اشکال مختلفی از مواد غذایی و نوشیدنی مانند آب میوه، ژله، رب انار شیرین، کنسانتره و نوشیدنی های گازدار، شربت، شراب و غیره را در بازار به ارمغان آورد، زیرا بسیاری از مصرف کنندگان معتقدند که این ماده غذایی ترجیح داده شده برای گنجاندن در تغذیه روزمره است.
وجود محتوای بالای پلی فنول ها، انار را به یک عامل قابض و ضد التهابی قوی تبدیل می کند که می تواند در درمان خونریزی ناشی از ضربه، زخم، عفونت و اختلالات دستگاه گوارش مانند اسهال و اسهال خونی استفاده شود.